2013. december 10., kedd




Folyton száraz a bőröd? Különleges gondoskodásra van szüksége?

Akkor talán ismered a shea vajat, mely kitűnően hidratálja, védi és táplálja a bőrt, nagyon szuper ekcémára és száraz bőrre is. Tudtad-e, hogy használható szemránckrém és arckrém helyett is, illetve babáknál popsikrém helyett? Sőt kitűnően felveszi a harcot  a repedezett és száraz sarkakkal is! Télen a hideg időben kihagyhatatlan, mert jéghidegben és erős szélben is magas védelmet nyújt a bőrnek, ezért használják előszeretettel pl. a síelők is.

Mit tartalmaz?
A shea vaj tartalma: Magas E-vitamin- és béta-karotin-tartalma miatt puhítja és regenerálja a bőrt, feltölti a ráncokat, tisztítja a pórusokat. Allantoin tartalma pedig különösen fontos a sejtregenerációhoz, segít megállítani a gyulladásos folyamatokat és begyógyítani a sérüléseket. Ezért kitűnően csökkenti a gyulladásokat és jó hatással van a pattanásos, aknés bőrre is.

Van-e hátránya?

Semmi! Hacsak....hacsak nem a nehezen kenhetősége. Mivel ez egy nagyon tömény és szilárd vaj, ezért gőz fölött olvasztva, vagy a kezeid között összedörzsölve, a testhő és dörzsölés hatására felolvadva tudod használni csak. Picikét körülményes.

A shea hab varázslata

Itt jön a képbe a shea hab, mely könnyű hab állagának köszönhetően egyszerűen,gyorsan és kényelmesen felvihető a bőrre. De ha már dolgoztam vele, az extra táplálás jegyében tettem bele egy kis kakaóvajat, kókuszolajat és szőlőmagolajat is! Szuperül hangzik, igaz? :)

Négyféle is készült:
  • natúr -extra érzékeny, vagy babák bőrére ajánlom:
 



  • mandulás - az édes élet kedvelőinek, isteni finom mandula és vanília illóolajjal:



  • ylang-ylang és gerámium - a romantikus, nőcis nőknek:



  • és végül az elmaradhatatlan levendula: 


Alkalmazása:

Kend be magad ott, ahol a legnagyobb szükséged van rá! Pl. száraz arcbőr, kéz, láb, sarkak, szemkörnyék éjszakára, stb....
Ám mivel ez egy nagyon tartalmas krém, ezért például testpakolásnak is kiválóan lehet alkalmazni. Esti fürdés után leitatod magadról a vizet (nem kell teljesen száraznak lenni, jobb is ha még pici nedves a bőröd és úgy masszírozod be a habot ) és bekened magad. Az éjszaka folyamán bámulatos hidratálásban lesz részed! :)


Tagged: , , , , , , , , , , ,

2 megjegyzés:

  1. Mar napok ota foglalkoztat a gondolat h rendelnem kene ilyen habot. :-) Ugye nincs meg az a jellegzetes shea illata?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Hogyan lehet tőled rendelni,milyen feltételekkel,illetve mi mennyibe kerül?:)

    VálaszTörlés