2013. november 3., vasárnap




Bőrödnek különleges gondoskodásra van szüksége? Szereted a gyógynövényes szappanokat? Akkor ez a szappant neked készült!:)

Ez a kecsketejes szappan körömvirággal dúsított, finom habjai krémesen ápolnak és minden bőrtípusra jó hatással van. A körömvirágos-kecsketejes szappan használatával nyugodt és selymes bőr lesz a jutalmad.

A kecsketej különösen finoman bánik a bőrrel, látványosan egészségesebbé, puhábbá varázsolja. Gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt. A kecsketej fontos ásványokat tartalmaz: kálcium, magnézium, kálium, foszfor, cink és jód és bővelkedik A, B, B2, B6, B12, C és D vitaminban is.
A kecsketejszappan használata során a meglévő bőrirritációk elmúlnak. Minden bőrtípusnak ajánlott, de a leglátványosabb változást száraz, irritált, ekcémás bőrnél éri el.
A pikkelysömörös bőr kezelésére is ajánlott a kecsketej, mivel megvéd a bőr és a bőrsejtek korai öregedésétől, megfelelően ápolja és hidratálja az érzékeny bőrt, nyomelemek és vitaminok révén táplálja és regenerálja a bőrt allergiás reakció kiváltása nélkül.

A körömvirág sebgyógyulást elősegítő, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és immunerősítő hatással rendelkezik. Nehezen gyógyuló, burjánzó, enyhébb égési, vágott vagy forrázott sebek, hegesedések, ekcéma, bőrviszketés, pattanások, véraláfutás, napégés gyógyítására is alkalmas. Szappanomba a szárított körömvirágokat használtam fel, mivel a növény értékes hatóanyagai nagyrészt a sárga színű virágokban koncentrálódnak. Ezek a hatóanyagok: a falvonoidok, a szeszkviterpének, karotinoidok, a kumarin és az illóolajok. A flavonoidok oxidatív hatással rendelkeznek. A szeszkviterpéneknek és zsírsavaknak bőrápoló és puhító hatásuk van.

Kisbabák és felnőttek bőrének ápolására egyaránt alkalmas, csodálatos gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatású. Száraz, ekcémás bőrre is kiváló!

A szappanok használhatók: november 6-tól !

Tagged: , , , , , , , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése